det går bra nu

Jag fick min favoritlägenhet! Stina har fått jobb! Livet rullar på med ett sånt där flyt så att det kittlar i magen, så att man går och flinar på gatan och hejar på folk som man inte känner. FETT är vad det är.
Nu ska det bara fixas med skattekort och sen är jag ready to go and make me some money.
I morrn jobbar jag på barnhage igen och sen är det skrivning av kontrakt och hemfärd till Arvika. Mârten bliir och jag ska fira utav bara helvete för att det flyter på som smort!
Nu, matlagning med Stina och sedan häng i Oslos fetaste kollektiv, Lena.
hänge med disse "brudera" BLIR!

oslo

Det känns mycket bättre än väntat att vara här i Oslo. Jag blev aldrig riktigt kär i Oslo när jag bodde här senast. Inte det att jag inte gillade det men jag hade ingen bar känsla av själva staden. Nu när jag är tillbaka, jobbar och letar lägenhet så känns det mycket bättre! Jag ser framemot att få flytta in i en egen lägenhet och få jobba och tjäna lite pengar. Jag trivs på jobbet (dagis) och hoppas att få mer jobb där. Hur chill 'är det inte att jobba med småbarn som sover 1,5 per dag?
I morgon ska jag prata med chefen på ett ICA och förhoppningsvis få lite jobb där, plus att jag ska gå på typ sex visningar på två timmar, önska mig lycka till.
Jag mår bra och mentalpeppar inför MARTEN!

"den spanska reven rev en annan rev"

Myz på Hagalund. Vi bare mår och mår här ute i det gröna. Eftersom det inte är några föräldrar här för tillfället så är det lite som en ungdomsgård här hemma. I går var det grillparty på verandan för Nicolas raggarpolare, tébjudning inomhus med Stina, Linn och Klara, kärleksmys på övervåningen (Joëlle och Ludvig) och Noa som styrde runt lite överallt. Det är ruggigt ute och man håller sig helst inne. Trots detta så tog vi på oss regnkläder i högsta hugg och tog en regnpromenad. Jag, Klara, Linn, Mirja, Noa plus två hundar och en barnvagn kånkade fram längs vägen. Alla klarade sig oskadda och vi kom hem blöta men nöjda.
Livet på landet är fridfullt, kravlöst på ett sätt som gör en lugn. Man behöver inte hitta på så mycket, man gör det man känner för. Jag har alltid älskat det och känner ett ännu större behov att ibland få komma ut hit nu när jag inte längre bor här på heltid.



sydvester galoon är på besök


storfamilj



jag fördelade de olika ansvarsområdena

Klara tog sitt jobb som hundförare på största allvar.

Senare blir det middag hos mormor med syskon och kusiner. Jag har det bra. Jag har det fruktansvärt bra.

hund och barnvakt

Denna helg kommer jag vara ensamstående mamma på heltid. Mamma och pappa drar till Bryssel med vänner och härja, jag tar det "lugnt" hemma med systrar, vänner och hund. Ylle, som nu bor i en värdfamilj, är på besök för familjen är bortrest. Det var så härligt att träffa henne, jag har verkligen saknat min fina hund när man är hemma alldeles ensam. Det blir nästan för tyst, för stilla.
Just nu händer det ganska mycket i mitt liv. Eftersom jag ska jobba några månader i Oslo så är det jobbsökning och letning efter lägenhet på schemat. Jag har fått ett vikariejobb på dagis nästa vecka. 12 barn i åldrarna 0-2 år. Jag kommer ha händerna fulla. Nu ringde även chefen på ett ICA, dit jag ska på intervju nästa vecka. Det går bra nu.
Nu blir det att ringa på lägenheter med Stina.
Ha en fin dag allesammans.


I går fyllde pappa år och Bomma hade gjort utsökt kantarellsoppa, baguette och goda ostar.





Mår inte som jag brukar

Ännu en helg som inte gick obemärkt förbi. Mamma och pappa var hemma i helgen. På fredagen bjöd jag, Stina och Maya in till pizzamys och vinpimpling. Otroligt goda pizzor bakades av oss och vi satt sedan med vinglaset troget i handen resten av kvällen. Jag hade en fin stund med Maya och Stina, mina pärlor.






klippte mig hos malin. Inte något märkvärdigt och fräsigt men jag gillart



One night out.






En härlig kväll med mina friends. En hemsk natt men det är en annan historia.

Maya min maya som jag älskar så mycket fyller år idag. Jag är inte på hennes kalas, i stället ligger jag och frossar med en svullen hals så att matresterna inte riktigt sväljs ner. Och för det känner jag mig lite miserabel. Grattis älskade vän, jag kan snart inte vänta på våran livs resa tillsammans.

Om SD, om blind kärlek.
Min hjärna fylls både på bredd och höjd av obehagliga tankar. Jag känner mig maktlös, ledsen och rädd. Vi människor har förmågan att bli blinda. Blinda för det rätta, det bra. Vi väljer ibland att ta genvägar för att slippa känna, för att det inte ska svida för stunden. Genvägar blir senvägar och plötsligt står man där med ett blödande hjärta i sin hand.


"sjukdag"

I bland behöver man en dag då man inte gör någonting. Jag och Joëlle känner oss lite krassliga med halsont och öm kropp. Därför var hon hemma från skolan och tillbringade dagen med mig. Vi tänkte att en promenad skulle pigga upp oss så vi gick ner till mormor och morfar. Om man går ner till mormor så vet man att det bjuds på fika eller mat, här ska man inte gå hungrig i onödan. Vi började med hennes nybakade tekakor med falukorv och gurka, precis som när man var liten. När mormor gick ner för att hämta kryddor till maten norpade vi lite av hennes gudomliga äppelkaka också. I väntan på annu en måltid la vi oss i en varsin soffa och somnade till klassisk musik. Till middag blev det gräddig fisksoppa som man inte kunde sluta käka av för att den var så gött salt och krämig. Några halvlösta korsord hann vi också med men förutom det så har vi legat på lågvarv. Vi kurerar oss nu med c-vitamin i mängder och jag har även tagit ett avslappnade bad med en bok i min hand. Jag bare mår ja.  


En pensionär sitter inte still i onödan, här krattar morfar äpple, hos grannen!


Hjärnträning. Gick tyvärr inte så bra

Min vän och syster som jag älskar så.

drivar´n

Jag driver runt. Och jag gillar det skarpt. Jag har haft två mysiga kvällar med mina vänner, vi har ätit gott och sett på bra film tillsammans. Just nu är det många av mina närmaste som är hemma, och många gör lika mycket som mig typ. Julia går ju lite halvt i skolan, Linn och Klara tar körkort och Ican pluggar. Men annars är det rätt soft för oss alla och därför tar vi tillfället i akt och chillar så mycket vi kan tillsammans. Det är viktigt att få sina drivartider i ungdomen, det tror jag på.


storstädning i kollektivet för en tid sedan. Det var tider.

sushikväll

När hösten närmar sig behöver vi varandra, mer än någonsin. Mörkret blir allt tätare, tankar virvlar lättare runt i huvudet, likt löven på marken. Håller vi ihop är vi starka, jag har praktiserat det, och det funkar verkligen.

Gårdagen var en bra dag. Jag grejade hemma först, packade upp resväskan sen USA (bättre sent osv osv), tvättade, diskade, joggade, lunchade och annat dret. Kvällen spenderades hos Julia där det var tv-häng, sushitillagning, sushiätning, vinpimpling och annat vuxenmys.



fredrik "fisarn" fridlund



prektobarn

oj vad vi mådde.

gôrskôj i kåarlsta

Härlig helg. Fullt upp hela tiden. Kräftferren var mysig, hela familjen plus Dessie en kväll tillsammans. God mat och härligt häng trots att alla var trötta. I lördags skulle vi ta tåget hem klockan 08.09. Jag märker att mamma inte ligger i sängen på morgonen så jag antar att hon har gått upp och börjat feja och antagligen kommer väcka oss alla snart. Tiden går och det kommer ingen och väcker oss,  det känns lite skumt men jag tänker att hon har koll på läget. När Joëlle tillslut kollar på mobilen säger hon: "klockan är halv nio". Vi väcker mamma och pappa (mamma hade flytt från dubbelsängen där jag och Joëlle även låg) och resten av skaran. Inget alarm har gått och ALLA sju har försovit sig, pärry. Det fanns inte så många andra val än att pappa fick skjutsa hem oss eftersom Joëlle var tvungen att komma till Arvika så fort som möjligt. Stackarn, men jag tror att det hade någon mening med det, annars skulle väl något alarmskrälle ringt.
I går var det mer fest på schemat. Jag spenderade dygnet i Karlstad tillsammans med Malin, Linn kom också och styrde klackarna i taket. Jag gjorde mat åt tomas och malin som blev uppskattad, hemmagjorda pannbiffar med vitlök, timjan och alldeles för mycket salt med klyftpotatis och morötter i ugn, samt en sallad. Vi knäckte våran första öl vid tre och sedan var det party all night long. Kul kväll.






ingen svek hatten under hela kvällen


som sagt.


redo. jordgubbscigg från Egypten var jag ju tvungen att pröva. Smakade inte jordgubb.






Öj, 80-talet ringde och ville ha tillbaka sin jacka. Men snygg ändårå va









ingen shopping? ...

...Eller vad var det jag skrev i mitt förra inlägg? Åt helvete gick det i alla fall. När man vant sig med att leva loppan i staterna är det lite svårt att vänja av sig. Jag och Joëlle gjorde stan. Jag köper aldrig underdelar (förutom skor, SÅKLART) så i dag blev det dags att skaffa sig lite fräna tights. Förutom ett par helt svarta fick jag också med mig dessa:


Ett par lite mer söta romantiska, en blommig variant. Om man däremot vill riva till det lite och kötta så tar man bara på sig dessa:

riiv.

Vi hade en mysig och fnittrig stund tillsammans.



först när jag såg nedanstående kort tänkte jag för mig själv, aa shit céline fick till ett lite rivigt kort, när jag sedan klickade fram till nästa insåg jag varför jag ingått en så cool pose för en sekund, check it  out:


voilà, tuggad ostriskaka

kräftferre

Ok, HELA familjen samlas! Detta är inte ett alltför vanligt fenomen när vi alla är utspridda här och där, men idag händer det. För att Christophe och Dessie ska kunna komma hit från Göteborg har pappa hyrt en bil till dom, vad gör man inte för att få vara hela kullen? Jag är peppad och glad, vi har det otroligt roligt tillsammans och vi behöver liksom inte bjuda in någon annan eftersom vi är så många! Nu blir det strosning i Eskilstuna stad och jag ska försköka att inte shoppa någonting. Wish me luck.


Syster

Fina vackra kärlek vad du värmer mig. Jag och Noa har haft en otroligt mysig kväll tillsammans. När mamma och pappa var på dagismöte fick jag och Noa lite tid för oss själva. Vi cyklade, åkte rutschkana, hälsade på en söt valp, käkade glass och badade. Efter badet drack hon välling i mitt knä samtidigt som vi lyssnade till Bon Iver. Noa har alltid varit svår att lägga, hon ville inte sova i sin säng och det tog lång tid att natta henne. I kväll var det hon som sa till mig (efter blinka lilla stjärna och bä bä vita lamm) att, Céline nu ska jag sova ja. Så efter en godnattpuss behövde jag inte sitta kvar på sänggaveln, även om jag gjort det lite längre. Det värmer att se henne, jag njuter i fulla drag när jag får vara kring henne eftersom jag vet att vi inte kommer ses så ofta nu.
Puss älskade lilla fina du. Jag finns alltid här, som den storasyster jag är, det lovar jag.


en alldeles vanlig dag

Det är skönt att vara arbetslös. Inte för lång tid kanske men just nu passar det mig perfekt. Jag vaknar när jag vill och gör vad som faller mig in. Jag har kommit i gång med min träning, jag springer och styrketränar. Idag har jag powewalkat i en timme med mamma, känns otroligt skönt, mindre jobbiga tankar, mer positiv energi!
När Noa kom hem från dagis i dag var hon väldigt glad och hon ropade från hallen direkt när hon kom in; HEEJ CÈLINE! Vi har pusslat, ritat och varit och handlat tillsammans.
Jag behövde verkligen komma hit, jag behöver bara vara en stund. Nu börjar jag längta tillbaka till arvika där många av vännerna finns, det är skönt att längta. I kväll kommer Nicolas och Joëlle, och Christophe kanske kommer i morrn, det vore fett! På lördag hoppar jag av i Karlstad och festar med Malin, det blir också fett. Jag har det väldigt bra och jag klagar inte.






Duktig Noa har klarat av pusslet, firar med ostriskaka

Asnöjd i sina nya snygga converse



lite trött men glad idag, det är jag


syndbyholm

Kvällspromenad längs Sundbyholm.








Och jag tar kväl, hai!


Familjemänniska ända in i djupaste vrå

Visst jag tycker Noa är världens jobbigaste unge när hon bara står och skriker, vad man än gör. Men jag kan inte låta bli att tycka synd om henne, stackars lilla förivrrade unge som inte vet bak och fram eller hit och dit. Ny stad, nya ansikten, nya vänner och inga storasyskon. Klart att hon är förvirrad (lägg på trotsåldern på den så förstår du).
I går var jag i sthlm och träffade Maya, Agnes, Bella och Robine. Jag shoppade ett par skor och känner nu att jag kanske borde börja hålla i mina pengar, jag är ju trots allt arbetslös. Kvällen fördrevs hemma hos Robine med att diskutera tro och politik, och några biggest looser-program på det. En bra, mysig kväll.


fika på stan med maya fredrik och agnes


rysk isprincessa. Jag tyckte den klädde henne




mina nya skor. Rejäla, ordentliga, sådana-skor-som-ens-föräldrar-blig-glada-att-man-köpt, jag gilllar dom
Hemma är inte en plats. Hemma är där min familj är. För tillfället är min familj i Eskilstuna, Göteborg och Arvika. Jag fick någon reflexmässig känsla inom mig förut att, det är dags att åka hem. Men så hejdade jag mig och kände efter en gång till. Jag har inte bråttom hem. Joëlle och Nicolas kommer hit i morrn, då är vi nästan hela familjen samlad. Då är jag ju hemma, eskilstuna, arvika eller mongoliet. Mamma, pappa, Christophe, Joëlle, Nicolas och Noa är mitt hemma.


när man landar känns allt mycket bättre

Jag är fortfarande trött. Men jag känner mig bättre inombords idag än vad jag gjorde igår. Från att ha haft den bästa resan ever till att landa i Arvika där mycket har blivit annorlunda, till att festa, till att åka hit till E-tuna, kanske har varit lite för mycket. Jag måste ta ett djupt andetag, komma in i vardagen och bara landa. Efter en dag på stan med mamma, häng med Noa och träning känner jag mig nu fridfull i kropp och själ. Nu är jag i Sverige igen, nu har allt kommit ikapp som inte kom med samma flyg som jag, nu känns det bra igen. Klart att jag saknar flådiga stränder och 30-40 gradig värme, men nu ska jag gilla läget som är och det kommer bli bra detta. I morgon blir det en dagstur till sthlm som ligger en timme härifrån, jag ska träffa lite vänner och förhoppningsvis köpa ett par skor (nej mitt shoppingsug är inte helt stillat efter USA).
Pappa lagade en god sallad till middag, Noa är nybadad och världens sötaste och mamma har blivit antagen till en fet kör, det går bra nu.
Problemet med mig är att jag oroar mig för andra. Jag vill finnas där för de jag tycker om. Jag vill vara här men jag vill också vara i Arvika med Joëlle och Nicolas, för jag vet att de skulle må bra av det. MEN man kan inte vara överallt samtidigt och jag får helt enkelt ta en sak i taget, så är det med det.







Noa vill åt smöret






e-tuna

Jag flackar och far. Det har varit fullt upp sedan jag kom hem. Jag har träffat vännerna, lite av familjen (joëlle och nicolas), festat och ätit gott hos Bomma. Nu sitter jag i mamma och pappas lägenhet i Eskilstuna. Känns lite konstigt att min familj är utspridd överallt. Jag måste nog vänja mig vid det innan jag kan gilla det helt och hållet. Det var otroligt skönt att få träffa mamma och Noa efter mer än en månad. Noa fick syn på mig och sprang i full galopp upp i min famn, sånt värmer ända in i mitt systerhjärta.
Någon dag i veckan ska jag åka in till sthlm. Det är flera där som jag vill träffa, jag hoppas att någon har tid.


utsökt middag hos Bomma


promenad med Erika i bygden.






Jag (med lite hjälp av de andra) lagade middag.


Jag och erika åkte in till ingesund för fest




och så kom hatten fram





the cowboy


lördagkväll. vinpimpling hos Ican. Nytatuerad och nyklippt, råsnygg.





Snart ska jag sova, och jag tänker inte gå upp förrän jag känner mig pigg. Jet-lag trodde jag var något överskattat men jaska erkänna att man blir sjukt trött i kroppen av tidsomställning alltså.

sverige är ett vackert land


Men jag har blivit förälskad i NY, det ska erkännas.
Efter en månad i USA är jag nu hemma igen. Jag har inte sovit på 27 timmar och känner mig faktiskt förvånansvärt pigg trots omständigheterna. Det är nog för att jag återigen får träffa de jag har saknat när jag varit borta. Jag har haft det helt underbart, verkligen. Jag ser tillbaka på tiden i San francisco och blir varm i hela kroppen. jag fick träffa mycket nytt fok där och fått komma Britt närmre, det betyder mycket för mig. Raftingen var något av det härligaste jag gjort och det är något jag definitivt kommer göra igen. Outside lands, Santa cruz och San louis Obispo förblir härliga minnen i mitt hjärta. Sista veckan på östkusten har varit extremt rolig. Jag och Julia har bare mått och mått i överflöd. Jersey Shore och och sedan NYC var som grädden på det redan gräddiga moset. Tack till alla som har gjort denna resa till det den varit, Britt, Familjen Riordan (och alla härliga släktingar) och alla de andra som har tagit emot mig med öppna armar. Jag ser redan framemot att komma tillbaka!
Många bilder har det blivit och jag lägger upp en hoper nu från NY så kommer det mer efter hand.



Första kvällen i NY. Vi köpte massa god frukost på favorit mataffären whole food. Underbart utbud av allt fräsht man kan tänkta sig!




fina lägenheten vi fick låna av julia och jahmis uncle. Utsikt över central park. Vakter som öppnade dörren åt en 24/7 och bar ens väskor. Fett.




mitt och Julias rum. 


julia mår


och mår


Första dagen åkte vi till Brooklyn. Här hänger jag med manhattan i ryggen.


Kom inte så mycket närmare än så. Men där är hon i alla fall, the statue of liberty.


strosning. vi hade ingen koll på vart vi var, men mysigt var det i alla fall


Lina och Johanna, den här är bilden är till er. Veckans babe?


lunchtime. Övar på coola poser för att smälta in bland allt coolt folk. Vi blev accpeterade, direkt.


Om man inte vill betala massa pengar för att åka ut till frihetsgudinnan, då blir man en själv i stället.


Ja, jag betalade för detta.


hans muskler. oj oj


ground zero har förvandlats till en byggplats. Nytt torn blir det


Vi gick förbi en soulkonsert någonstans vid broadway. Svängigt!


Middag hemma efter en lååång dag ute på vift.


trots ömma fötter och trötta huvuden, tog jag och Julia oss en sväng till time square. Där var det möe av allt




ny dag nya möjligheter. Greenwich village, bleecker street. Här vill jag bo


och vi fortsätter å bare mår. Brunch var det här


GÖTT


finfina familjen


möe skivor. Fint utbud. (maya och lina, ni skulle GILLA detta)


GODIS


härligt performance, blandat med akrobatik och humor. Jag och julle fick flörten när ena killen gick runt och samlade ihop pengar. När han kom fram till oss sa han "You girls don´t need to pay in cash" Efterföljt av bitande i luften. Detta var ett vanligt fenomen under tiden i NY, vi var magneter. Tyckte vi i alla fall.


En man som spelade underbart vackert.


Bästa sushin jag någonsin ätit


God frukost innan häng i central park






å ho bare mår


Strawberry fields, john lennons minnesplats. plaserat precis vid 72 street där han bodde.




mera mat


sista kvällen mötte vi upp Nina och gick och åt pch drack gott på en italiensk resturang nere i loewr east side
. Ännu ett übercoolt område med massa coola barer och vackra människor.


I väntan på vanen som skulle köra oss till flygplatsen.


Min givna vän som jag delat den sista veckan med. Tusen tack. Kärlek till dig!



RSS 2.0