Löning

Detta är ingen modeblogg. Men även en enkel tjej som jag har shoppingberoende och tycker det är roligt med kläder och framförallt skor.
Skor från Acne. Jag vill ha dom. Mocka + grå är bara SÅÅ rätt.
Fin tröja, även denna från Acne. Perfekt att dra på sig när det blir lite kyligare på teneriffa, man har blivit lite gyllenbrun av dagens solning och har ett par jeansshorts och sina sandaler till. Går någonstans för att avnjuta en iskall öl och en bit mat. Och DÄR var jag tillbaka från drömmarnas värld när jag i samma stund kikar ut över ett snöigt landskap. Snart snart åker vi.
Detta är det enda plagget jag tillåter mig att köpa innan vi åker. Hotpants bliiir.

brunost, gott & gräddat och bregott

I morgon kommer Malin till staden. Det ska bli jättekul att hon kommer och hälsar på för det är sådant man säger att man ska göra men det blir oftast inte av. Vi ska äta gott, dricka vin, tjöta och hänga allmänt. Kanske blir det en bio eller något sådant också. Helgen kommer väldigt lägligt eftersom min kropp börjar bli lite slut. Jag har inte haft sovmorgon på tio dagar och denna veckan har det varit fullt upp. Träning varje dag (jag har såå ont i kroppen nu), jobb på SATS två kvällar plus vanligt jobb och häng med Johanna. Linn och Klara är på Jamie-T nu och Lina är ute och friar så jag tar kväl alene med OS i bakgrunden och bara hänger. I dag tänker jag inte stressa i säng, jag går helt enkelt och lägger mig när jag känner för det, är lite trött på att skynda mig i säng. Man har sådana rutiner som gör att man känner sig lite som en robot. När jag har sovmorgon vaknar jag nästan alltid precis den tiden då jag brukar gå upp till jobbet bara för att kroppen vant sig.
Nu ska jag dricka upp mitt vatten, avnjuta en kvällssnus och se lite på bronsmatchen för hockeytjejerna innan jag kryper upp på mitt loft och sover tills natten blir morgon. Jag ser fram emot en helg tillsammans med kusin och vän Malin!

musclemaniac

Jag var otroligt sugen på att träna idag. Jag gick till gymmet för att gå på ett pass där jag trodde att jag skulle få springa, hoppa och skutta runt på en stepbräda så att svetten stänkte. Jag kommer dit och märker att jag kommit på ett styrkepass men stång och vikter hit och dit. Visst, skitbra pass om man vill pumpa, men i dag hade jag lust på att röra på kroppen och bli knallröd i ansiktet. Så här sitter jag nu, frusen, svullna ömma muskler och lite halvbesviken.
Det är mycket roligare att jobba nu för tiden eftersom Johanna fått heltid och jobbar lite mer samma tider som mig. Skönt att ha en vän på jobbet som man kan chilla med. Efter jobbet gick vi tillsammans hem till hennes fina lägenhet och gjorde kycklinggryta med curry, bulgur och färsk broccoli. Till efterrätt gjorde vi underbara cookies med mörk choklad i. Tack för en härlig eftermiddag Johanna!
Nu är det snart dags för spurt för herrarna, kämpa Hellner! 

fo fän fo fän gabby

Rätt kul kommentar från en sovande Lina. I söndags när jag gick upp för att jobba hör jag att Lina pratar i sömnen, hon mumlar och vrider sig om vartannat. Jag kan först inte höra vad hon säger med plötsligt säger hon högt och tydligt med dansk accent: Fo fän, fo fän gabby, småler och fortsätter sin skönhetssömn. Rätt kul. Gött att inte bara jag släpper ur mig konstiga kommentarer i sömnen. Favoriterna är väl "uuh, fräsigt!" och "men det där var ju rätt gött ändå".
Just nu kretsar livet kring Teneriffaresan (ångest inför flygning men längtar otroligt mycket), träning (testar just nu på alla pass som jag tidigare inte vågat pröva), jobb och OS. Det känns att jag har gått över halva tiden här i Oslo, livet är en enda stor nedräkning just nu.
Måste sova, sömnen går före allt, i alla fall när man bara sover 6 timmar per natt.
Puss godnatt

it takes a fool to remain sane

Nostalgitripp med the Ark var en höjdare. Jag kommer i håg att jag stod ensam på mitt rum och sjöng duett "med" Ola Salo i 12-13 års åldern. Jag och Linn såg på en dokumentär förut med Ola och blev nog båda två lite kära. Jag blev lite mobbad för att jag gillade The Ark. Att gå på Klässbols skola och lyssna på killar med latexdräkter och fjäderboar var inte helt ok. I början av min och Linns vänskap så vet jag att bandet the ark kom på tal när gänget var samlat. Jag kände att jag var tvungen att berätta för någon att jag faktiskt varit ett stort fan så jag böjde mig fram mot Linn och viskade lite försiktigt "jag gillar fanimej dom, lyssnade alltid på dom förr". Linn spricker upp och utbrister: Jag med! Och sedan dess är vi vänner för livet.
Denna låten, mitt gamla tonårsrum, Ola Salo bredvid mig och luftgittaren i handen när solot kommer. Härlig känsla.
http://www.youtube.com/watch?v=0hAEc4k8f40
Denna helgen jobbar jag på SATS både lördag och söndag. Det känns helt ok förutom att det skulle vara skönt att ha lite sovmorgon, jag har inte alltför många sådana. Livet känns härligt, jag har träningsvärk efter ett fett pass och känner mig gött trött i kroppen, Klara och Linn sitter nära mig och vi har bara myst framför OS (Anna Haag, silver!), precis en sådan fredagkväll som jag kände för.


brännskador och glatt humör

Linn har fått kokande vatten i ansiktet. Eftersom någon klant har släppt ut alldeles för mycket klor i vattnet här i Oslo så har man blivit rekommenderad att koka sitt drickvatten först. Jag har varit cooool och struntat i det och druckit kranvatten för glatta livet. Linn däremot tänkte vara en bra människa och koka sitt drickvatten. Detta resulterade i en sprutande vattenflaska fylld med kokande vatten rakt i ansiktet på stackars Linn. Besök på akuten där hon fick gå in som första prio in i akutstua (jag kan verkligen se framför mig Linn med handdukar lindade om anisktet, röd av gråt och brännskador och Klara tätt efter göra peacetecknet när de får gå före alla i kön) och bli omhändertagen av sjukpersonal som nästan kvävde henne med nedkylda handdukar. Linn hade tur och har klarat sig undan bra efter omständigheterna och ligger nerbäddad i soffan bredvid mig med vaselin på sitt svullna ansikte, en kopp kamomillté på ett behörigt avstånd och en choklad nära till hands. Om ca 20 minuter blir det OS för fulla muggar och vi är pepp. Om jag inte bott med Linn hade jag inte alls varit lika insnöad men nu är det som det är och jag tycker att det är fett att se alla idrottsmänniskor kämpa för sitt liv, se deras drömmar bli sanna när de glider över mållinjen. Detta blir en mysig kväll med min skadade men vackra vän ( tänk att hon är fin trots ALL den vaselin hon har kletat överallt, skönhet lyser i genom) och min andra härliga Klara som känner sig lättad över att trots allt vara normal.

OS

Det är bra härligt med sport ändå. Alla dessa människor som lever för sin sport, jag kan i bland tycka det känns lite maniskt. Att ägna hela sitt liv åt en sport, leva sporten.
GUUUULD!!!!! FERRY TOG DET!!!!! JAAAA!!! JUBEL; FLAGGOR OCH STÅHEJ!!! Först Kalla och nu Ferry, FETT! JAG ÄLSKAR SPORT!

En anteckning från fredageftermiddag påväg hem

Jag skulle vilja kunna skriva hur jag känner så att andra kan läsa och känna exakt samma känsla som jag gör. Det finns ingen garanti för att mina känslor återupplevs med hjälp av en text men det är verkligen något jag eftersträvar när jag förklarar saker och ting. Jag har ett behov av att berätta när jag känner lycka och jag vill verkligen att alla andra ska förstå och få känna det jag känner för stunden. Som nu, jag sitter på tåget som ska ta mig till mitt hem, min familj. Tåget som för mig till trygghet och kärlek. Uppslukad av förväntan och lycka i kroppen lutar jag mitt huvud mot fönstret samtidigt som jag beundrar den vackra naturen och det helt gudomliga vädret. Snötäckta fält som gnistrar av intensivt solsken rusar förbi, orörda skogar gör ett lugnande intryck och jag sitter och bara suger åt mig allt det vackra. Jag ska spara bilderna i mitt minne, de får bli vita stenar som jag kan ta upp en grå dag när livet känns allt annat än lätt. -skrivet på i-poden i fredags-

Jag försöker lära mig att se och uppskatta det jag har nu och här. Jag kan inte längre leva ett liv där man väntar på att, just få, börja leva fullt ut. Det är inte målet som är skatten utan det är vägen dit. Jag vill leva mer efter den tanken. Jag har alltid tänkt att "efter det så kan jag göra vad jag vill, DÅ ska jag uppfylla mina drömmar". Jag sätter upp mål och tänker att jag tar tag i saker och ting när det är över. Studenten var en grej. Jag ville flytta från Arvika, se världen, bara leva. Nu när jag väl är här så tänker jag att mitt liv verkligen kommer vara topp när jag har sparat i hop pengar och får åka ut i världen att resa. När tankar som dessa tar över glömmer man bort att leva i nuet, uppskatta nuet, man missar en del av livet bara för att man väntar på ett annat liv därefter. Jag tror många känner igen sig och jag tycker att det är viktigt att påminna sig själv dagligen om att, detta är mitt liv, jag lever, just nu. Inte i morgon inte i går, utan just nu. Vi har inte en evighet här på jorden, vi har inte tid att bara längta efter det på andra sidan (nu syftar jag inte på himlen utan på det som komma skall i ens liv). Det är kanske därför jag en dag som denna sitter med en liten klump i magen och tänker på stora saker. Vad vill jag med mitt liv?är jag nöjd med det jag har nu? Inga lätta tankar en måndagseftermiddag som denna.
Det är några saker som jag verkligen vill. Jag ska börja träna mer, terapi för kropp och själ. Jag ska inte oroa mig för mycket, Jag ska inte finna massa fel utan se det som jag har och är otroligt tacksam för. Jag ska njuta av stunden, även om det jag gör nu inte är det roligaste så har jag mycket att se framemot och genom att leva i den längtansfulla känslan man då har så blir, i alla fall jag, mycket piggare och gladare.


Ett snötäckt hem



Röda hus med vita knutar i bygden Högerud.




Jag gick ner till badberget, la mig i den meterdjupa snön, blundade och mådde.


Om två veckor blir du två år min lilla fina syster.


Noa och hennes vän Ben.


Förfest hos Maya. Vi firade Mirja som hade födelsedag och Joëlle som blivit 18.


-Jag: Joëlle du pimplar inte, du fiskar med håven!


Girls night out



En härlig söndag innan hemfärd med syster ute i snön.

 




blä

Jag vill inte åka hem. Jag vill vara kvar här hos min familj. Jag vill hinna träffa Ican, vara mer med Maya. Jag vill åka skidor i skogen och se på wall-e tillsammans med pappa. Usch blä för att åka hem. Det kommer kännas bra när jag kommer hem till min lilla ihopklistrade familj i oslo, men just nu känns det bara tråkigt och jobbigt.
Härlig helg, skriver mer om det sen, nu vill jag inte ödsla tid framför datorn när jag kan umgås med de andra på nedervångingen.

Min syster Joëlle

Jag har en syster som heter Joëlle. Hon är två år yngre än mig och firar i dag sin 18-års dag. Jag och Joëlle har alltid varit varandra mycket nära, hon har alltid varit den typiska lillsasystern som man har bråkat med, lekt med och älskat mer än allt. När Joëlle var liten så var hon en blyg men mycket bestämd tjej. Hon sa inte så mycket men när hon väl sa något så var det med en bestämd stämma och en blick som kunde fälla den grövsta mannen. Jag kommer i håg att jag ofta hade ordentliga bitmärken på mina armar när jag var liten efter att Joëlle visat vart skåpet skulle stå. Hon var så söt så ingen trodde någonsin att det var hon som hade gjort något när både hon och jag kom gråtandes, springande till mamma. Bitmärkena pratade förstås deras egna språk. När man fick leka med Joëlle (hon har alltid tyckt om att låsa in sig på sitt rum och leka fantastifulla lekar för sig själv) så var nog favoriten zigenare. Vi klädde ut oss med Bommas kjolar, sjalar och smycken och lekte att vi inte hade något hem och att vi var tvungna att bo på gatan eller i djungeln. Som sagt så lekte hon mycket för sig själv och jag vet inte hur många gånger jag funnit någon av min få dockor eller barbies där håret har varit avklippt, ett par solbrillor var ditmålade eller när "ravsköra" (helt seriöst jag kommer inte på något annat ord) var i fyllt med bläckpenna. Jag tror aldrig hon gjorde det för att vara taskig, det var nog bara hon som var inne i fantasins värld och gjorde det som kom omkring henne just då.
Jag och min syster har både likheter och saker som utmärker oss i från varandra. Joëlle var väldigt blyg som liten, hon har inte samma behov av att höras och synas när det inte är nödvändigt, den biten står jag mer för. Jag är lillmamman i familjen som lätt blir stressad och oroad. Jag lämnar inte saker åt slumpen och jag vill alltid ha koll, översikt på läget. Joëlle är lugnare än mig. Hon är nästan lite seg i bland och har mer inställningen "det ordnar sig". Jag får SPUNK på det i bland. Ett exempel är när man satt i bilen på morgonen för att åka in till skolan, jag och pappa med flackande blickar, först på klockan och sen på ytterdörren och tillbaka till klockan. igen. 5 minuter efter utsatt avfärdstid lunkar Joëlle och Christophe ut, med väskan i ena handen och mackan i andra. Antingen glatt ovetande om att jag och pappa sitter på helspänn och känner hjärtat i halsgropen eller lite småsura för att vi är sura på dem. Det har varit många stressiga mornar i familjen van Baalens hem. Stackars pappa som ett tag hade fyra ungar att släpa med sig in till stan samtidigt som han skulle komma i tid till jobbet.
Vi har dock många liknande sidor hos varandra, jag och min syster. Vi har båda ett stort intresse för musik och har alltid spelat och sjungit. Vi har ett jädra humör båda två, mitt är kanske lite mer lättväckt än Joëlles men när hon väl blir förbannad så är det inte nådigt. Stöniga och bestämda är egenskaper hos oss båda som har fått oss att ryka i hop ett flertal gånger även fast vi för det mesta har varit vänner. För det är precis vad vi är, vänner. Förr var vi nog mera syskon, väldigt tajta syskon. Det är på senare år när jag flyttat hemifrån som jag mer ser Joëlle som en vän. Vi har båda vuxit i oss själva och i och med att vi inte bor i hop, också kunnat uppskatta varandra på ett annat sätt. Vi blir fnittriga i hop, flamsiga. Vi pratar om allt mellan himmel och jord och jag ser upp till min lillasyster. Joëlle hatar orättvisa. När vänner beter sig illa eller pratar skit bakom ryggen blir Joëlle så arg och upprörd att hon gråter förtvivlade tårar. Hon står för vad hon tycker och tar ingen skit och det gör mig stolt.
Joëlle, underbara lilla fina syster, jag är så glad att jag har ett syskon som du, en andra hand vid mina sida som känner mig utan och innan. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och jag kommer alltid finnas vid din sida som den överbeskyddande, pedantiska och bra storasystern jag ändå är.  Vänner för livet, systrar i evighet.
Grattis på din 18-års dag min plutt! Till helgen kommer jag hem och tar med dig på party. Vi kan dricka vin lagligt och göra i ordning oss tillsammans, känna oss lite vuxna och tjejiga på samma gång. Vi ska ha det helt underbart kul. Eller hur?
En skönhet
För ett år sedan på Lanzarote. Vi upptäckte ön med citybikes.

Ensam i oslo en helg

Solen har skinit på mig i dag. Konstigt egentligen hur mycket lite solstrålar kan göra för humöret. Jag vaknade 12.40 och det första jag såg var klarblå himmel, redan då visste jag att det skulle bli en fin dag. Det har blivit underbart god frukost tillsammans med Johan på godt bröd. Efter en god macka blev det grovdôpp till kaffet och sen en solskenspromenad. Johan gick hem till sig och jag fortsatte min färd. Jag ville ta vara på solskenet, samla på mig ny energi i form av strålarna, den klara luften och vackra vyer att samla i mitt minne. Jag gick upp på fästningen vid akers brygge, blickade ut mot oslofjorden och såg färjan sakta puttra i väg in i det vita solskenet. Lycka kan uppnås, det behöver inte alls vara så komplicerat, tvärtom. Det är bara att släppa tankarna, göra det man känner för och ta in det som finns rätt framför en. Inget framtvingat eller jäktat, bara ren njutning när den är som bäst.
Denna helgen har gått otroligt snabbt, jag har inte hunnit känna mig ensam utan bara tyckt att det varit skönt att få ha lägenheten för mig själv. Jag har ätit tacos, somnat i soffan framför film, shoppat (igen, jag vet), ätit boller (också igen), gått härlig promenad och varit på raggarparty tillsammans med Felicia.
Raggarpartyt var en höjdare. Jag hade blivit bjuden på fest hos hanna och linda som bor tio minuter utanför oslo med t-bana. Jag och Felicia bestämde oss för att åka ut. Det blev inte så långvarigt eftersom alla skulle åka in till centrum och gå på kareokebar. Det blev aldrig någon kareokebar på grund av alltför berusade personer, dock inte jag. Att umgås med personer/gäng som man annars inte hänger med är alltid lika kul. Det kändes som att jag var i Arvika i går. Dialekten breddes på och jag kände inte några som helst problem med att passa in. Arvikatjej 1: "Jag dratt i backen förut och har så jäääävla ont i armfan nu. Jag gick jämt utanför huset med handväska i ene hanna och spriten i andre och bare föll så jäääääävla hårt, jääävla dret vöttö".
Arvikatjej 2: "Jä ä blönd jä vet, jä ä dretdömm i hövve ok?" Bra härliga personer ändå.
Jag som hade bestämt för att gå och träna, märkte nyss att sats stänger om mindre än en timme. Satan, jag som har spring i benen. Jag skulle tvätta i dag också, det har inte heller blivit av. Jag har bare levt live jä. Rätt gött ändå.
Jag saknar min Noa helt fruktansvärt nu. Jag vill att hon ska sitta i mitt knä och högläsa ur en bok på sitt egna språk. Jag vill att hon ska springa emot mig och slänga mig in i mina öppna armar och ge mig en Noa-puss. Till helgen får jag träffa henne och resten av min underbara älskade familj. Jag längtar.

grinig

I dag ville jag slå till en arbetskollega. Det gjorde jag ju såklart inte, som den uppfostrade flicka jag är men lusten fanns där. Vissa personer tar sitt jobb på alldeles för stort allvar. Jag gör mitt jobb, jag gör det bra och det tycker jag räcker alldeles utmärkt.
Efter jobbet behövde jag en vän att prata skit med så de fick bli en kortfika på kaffebränneriet med Klara. Alltid skönt att prata av sig. Jag gick och tränade också eftersom det brukar hjälpa mot dåligt humör. Tyvärr var inte min energi på topp men jag gick i alla fall dit och det ska jag ha cred för. Hemmagjord pizza till middag, en filt över min frusna kropp i soffan och snart en köppa té, ett bra avslut trots allt.
Denna veckan går inte lika snabbt som det brukar göra. Jag känner att en helg behövs efter mer jobb än vanligt. Jag är väldigt väldigt trött just nu.

Foton

Nu kommer det bilder. Blandat från detta året, enjoy.


Solskenspromenad



Happy new year



dans och sång


Gött nytt



Finbesök av bror i Oslo. Utanför vår lägenhet


Ute på byn


God sushi, god wok.


dom är på´t igen.


Olle och Linn


Kaffebränneriet


Maya och Linn


Personalfest. Det bjöds på kakor i stora mängder


Bakerskan Johanna


Min chef. Hans gåvor från oss på jobbet.


Mina workmates


"Ta en kake, i norge har vi matpakke"


Jag och Thomas


PoserJohanna och däckad Tooraj


kärlekspar på dansgolvet


Parthey


Kärlekspar 2


Lina och Jag

I dag har jag jobbat extra på miniSATS. Det är skönt att jobba extra för man känner sig duktig men man blir lite trött i kroppen av att jobba dubbelt. Nu har vi styyyyr nytt kylskåp, hyrbil och chaffuör. Det känns skönt. Snart blir det behövlig sömn, men först té med Linn och Lina. Puss

 






allt förfaller

Inget kylskåp, ingen frys. I går fick jag ett ryck och frostade av frysen. Jag stängde inte av det, det måste man tydligen. Nu är det varmare i det än vad det är i våran lägenhet. Jag har slängt nästan allt eftersom det blivit dåligt och nu är vi på jakt efter nytt. I morse ringde inte larmet så jag försov mig. Våran brödrost har gått i sönder så jag rostar brödet i spisen. Möe går åt helvete men lika glad för det är jag.
I dag har jag jobbat på ICA och SATS så nu är jag trött, lite speedad, men trött.
Eftersom jag måste lösa vitvareproblemet så hinner jag inte sätta upp några bilder från helgen i dag heller men det kommer.
Du som bor i Oslo och har bil och vill hjälpa till och hämta ett kylskåp, hör av dig snarast!

RSS 2.0