du vackra sommar

Tomas Ledin har väl aldrig riktigt fått mig på fall, men han har rätt i en sak, sommaren är kort. När solen sticker fram och temperaturmätaren visar över 20 grader åker kakishortsen, flip flopsen och hawaiiskjortan på oss svennar. Vi pressar längs solväggar på lunchraster och vi grillar fläskfilé som om det inte fanns någon morgondag. Sommaren tar slut alldeles för fort men något vi här uppe i norden har lärt oss är att njuta till fullo vareviga sommardag som vi får. Tänk att lite sol kan få en att må så mycket bättre och att vi faktiskt klarar oss resten av året i detta, i bland, otroligt kalla land.
Jag spenderar dessa soldagar nere i vika, badplatsen där jag har hängt i hela mitt liv. Jag solar, badar och njuter av att vi har det så fruktansvärt vackert här ute i skogen. Efter egenlagad middag och en kvällstur med Ylle tog jag cykeln till badberget för att tvätta mig i sjön (countrygirl? yep). Solnedång, och vacker natur omslöt mig när jag simmade i det mörka och friska vattnet. Man behöver inte åka världen runt för att se vackra platser, i bland behöver man bara stanna upp och se vad som finns rätt framför ögonen.


gött









Jag mår, livet är gött och till veckan drar jag till frankrike, woopa!


Midsommar

Blommor i håret, höbalsvagn, sommarsånger, silltårta, öl och glädje. För mig har midsommar alltid varit något att se framemot. I min bygd firas sommaren in med pompa och ståt. Först på hembygdsgården där det dansas, fikas och chillas. Senare under kvällen samlades vi ett gäng familjer och hade brakfest. Det brukade ofta resultera i någon lite för full förälder och utklassníng av barnen när det skulle spelas brännboll. Förra året drog jag och vännerna ut till wännacka city för midsommarfest. Det blev så lyckat, det pratas än idag om den festen och vi ville göra ett försök till, att ha den fetaste festen med de närmaste. Sagt och gjort. På dagen blev det silltårta hemma och sen hembygdsgården. på eftermiddagen åkte vi ut till wännacka med höga förväntningar. Direkt när jag kom dit kände jag, JA! Jag säger bara, den här festen kommer det snackas om i ett år, minst.







Johan & micke, festfixarna går igenom de rätta svaren i den traditionella tipspromenaden. Vann inte, också tradition.




Bodyn, också en vacker tradition

höbalsklättring, TRADITION

cowboyhattar, ja behöver jag skriva tradition?

Flaggorna åkte såklart fram..


..och sparkcykeln


midsommar 2010´s midsommarstång kom fram den också


"små grodorna"


Bra jobbat. Tack!


När man har haft en så bra midsommar kan man inget annat än att se framemot andra festligheter som ligger på lur, ett av dom var såklart arvikafestivalen. Det enda jag egentligen hade bestämt den här sommaren var att jag skulle gå på arvika, årets höjdpunkt. Veckan då arvika blomstrar, veckan då lilla sketna arvika är i rampljuset och leverar den kanske mest gemytliga och härliga festivalerna i sverige. I början av veckan kom det tradigaste beskedet jag fått på länge, arvikafestivalen 2011 kommer inte bli av. Det finns inte tillräckligt sålda biljetter och ledningen fick helt enkelt avlysa festivalen. Under deppiga förhållanden började jag och mina vänner spana på ett event, något måste vi ju göra för att hylla våran favoritfestival och folket som så många år har jobbat med den, Vi gjorde därför ett event på facebook där vi sa åt folket att komma till stora campingplatsen för att ha vår egen lilla festival. Kanske inte det mest vältänkta vi hade gjort men som tur var så var det andra som hade tänkt samma sak och tillslut slog vi i hop tre olika event till ett stort. Så nu blir det festival ändå, kanske lite mindre men inte sämre för det. Vi är en grupp personer som jobbar för att få tillstånd, bidrag och allt annat som behövs för att genomföra den otroligt bra idén. Vi har kommit en bit påväg men behöver hjälp, pengar behövs alltid och detta kommer vara en gratisfestival så jag hoppas verkigen att ni som tänkt komma stödjer detta genom att lägga en liten slant eller två. Det gör du lätt och smidigt på denna sidan:

http://samlain.se/insamling/insamlingar/arvikafestivalen-revival-vi-kommer-anda/


Vårt event finner ni här, kom till campingen den 14-16 juli och hylla arvikafestivalen samt inviga en ny!
http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=114784258613685

saknar

I dag vänder det. Idag går vi mot vinter, kyla och mörker. Även fast sommaren knappt har börjat så ska det nu bli mörkare och mörkare, tradigt om ni frågar mig. Jag sitter hemma och kollar ut över ett vackert men kyligt landskap. Sedan jag kom hem har jag frusit för det mesta. Jag är trött på att frysa, jag vill ha sol och värme. Nu saknar jag en massa.


Jag saknar...

..dagspromenader till öde stränder (koh lanta, thailand)


..hänga med lina på 4000 islands under solnedgång (laos)


..se på show av lina och num (koh lanta)


..vara turist (chiang mai, thailand)


..dricka chang med Mia (Pai, thailand)


..gå upp till soluppgången, vara alldeles ensam på en strand och njuta av att dagen gryr (bamboo islands, kambodja)


..steka, softa, chilla! (bamboo islands)


..felstavningar (bangkok)


..hänga med gänget på koh rong (kambodja)


..äta underbart god mat! (vientiane, laos)


..hoppa från träd (vang vieng, laos)




..the Daves


..party at koh rong


..söta valpar

Jag är glad över att vara hemma, jag sitter inte och drömmer mig bort (inte mer än vanligt i alla fall). Det är fint att ha en massa fina minnen och bilder man kan titta på när man sitter och väntar på att solen ska kika fram. Jag saknar min resa men jag sitter inte hemma och deppar ihop, allt har sin tid och jag är mest tacksam och glad för att jag fått vara med om så mycket, att jag träffat en massa nytt folk, personer som jag verkligen vill hålla kontakten med. Det är fint.


från oslo till catwalk

Jorå, man har väl gått och blivit modell. Igår posades det järnet nere på bryggan när det var dags för NOIZ hårshow. Malin, min kusin och de andra jobbade hela dagen med att skapa frisyer till 21 modeller. Det blev väldigt lyckat och det var en kul upplevelse. Jag är van att stå på scen med det där med att stå i en pose och se snygg ut var något helt nytt. Publiken svimmade ju inte direkt när jag äntrade scenen med min high heel-gångstil och höfterna på svaj men en och annan vissling (läs föräldrar och grannarna) fick man ju allt. Efter var det helkväll på bryggan, nationalteatern levererade och jag och Linn sjöng i kapp både i refräng och solon.

Jag ska jobba i höst. 1:a augusti börjar jag på det dagiset där jag tidigare har jobbat. Jag ska först och främst jobba fram till jul och planen är väl att jag ska ut och resa igen efter det. Min lust att se nya saker, träffa nytt folk, är starkare än någonsin. Jag reser en stund när jag ändå inte har något annat för mig och nästa år ska jag kanske börja plugga. Allt har sin tid.

BIilder från är jag och Mirja åkte ut till huk och hälsade på i magnus flådiga tält där han ska bo i fem veckor och från hårshowen.


mange och jag njuter i sola




lejoninnan









ett rätt cleant pose-förslag



studentfirande avklarat!

Det har varit en händelserik vecka. Studentskivor med god mat och härligt sällskap, vänner som kommit hem till arvika, lyckorus och en massa kramar. Jag kände mig mycket stolt när jag stod på gräsmattan utanför friskolan och såg min syster och Julia stå där med tårarna i ögonen och sjöng för full hals. Det har varit studentfest både i onsdags, torsdags och i går och jag känner mig trött i kroppen men också otroligt nöjd och glad över att allt har blivit så lyckat. Det kommer en bildkavalkad som jag tycker visar ganska bra hur min vecka sett ut.


fina brödrer

maya!


vackra studenter








american smile

busonger


parthey



tequila



syskonmys mellan festerna


"Noa se så söt ut du bara kan"


yeah




studentfirande hemma för joëlle


eddie meduza!


dans


fina balstudenter


söta martha


studentfest hos julia!





kompisar!


hopp



fotboll


dagen efter häng med alla kompisar. härligt



fina högerud



mitt hem



komplett familj

Studenttider. Det är något visst med den där studenten. I morgon springer min älskade syster Joëlle och vackra Julia ut från friskolans portar. Idag är de nervösa och förväntansfulla, undrar vad som egentligen komma skall. Hur kommer det att kännas? Vad ska jag göra efter att skolan är slut? Själv hade jag ingen aning, jag var nog mest förvirrad vid den tidpunkten när det var min tur att flyga min kos efter tre år på solberga. Jag var inte alls sådär överlycklig och tagen av stunden. Jag kommer ihåg att jag står bredvid Linn och hon känner exakt samma sak, där stod vi, uppklädda till tänderna med rosor runt våra halsar och fattade ingenting. Folk grät och skrek av lycka, jag stod där med halvöppet gap och försökte tvinga på mig ett trovärdigt leende. jag ska inte kalla det överskattat det där med studenten för det ÄR verkligen en speciell känsla men jag var så uppe i så mycket annat just då, att jag inte kunde fokusera på det som hände just där och då. Så kära studenter, njut av dagen, njut av att känna dig fri och låt ingenting annat ta övertaget. Låt ingenting förstöra just din stund i rampljuset. Du är värd pompa och ståt, champagne och vackra lovord. Njut!

I kväll har vi varit hela familjen och det har inte hänt sedan jul tror jag. Åtta personer (christophes flickvän dessie var ockå med) satt till bords när det var dags för middag. Damn vad jag älskar min högljudda och kaosartade familj. Nu vet jag varför jag blivit som jag har blivit, alla vi har format varandra, tillsammans har vi det jäkligt bra, min lilla familj och ja. Jag är en lyckligt lottad människa kan jag konstatera en kväll som denna.





sommar

Äntligen, sol, varmt, härligt! Som mamma i sunes sommar antagligen skulle säga om hon var här nu. Vädret har levererat denna vecka. Under roadtripen hade vi det fint och när vi väl kom tillbaka till arvika hade sommaren hittat hit också. Otroligt skönt. Allt blommar i sin fulla preakt just nu och jag tycker att Sverige är så vackert. Säga vad man vill om asienvädret men det blir inte samma sak som en hederlig svensk sommar.
Helgen har spenderats hemma ute på gräsmattan men musik och nattetid har jag hängt på bryggan, socialiserat mig med folket i arvika och dansat med förväntansfulla och peppade studenter. Livet  går på och jag har mycket roligt för mig men kan ändå inte undvika en molande känsla i magen. Jag saknar något men jag vet inte vad. Kanske är jag bara rastlös eftersom jag inte kommer ha något vettigt att göra på hela sommaren, jöbbigt, synd om mig som bara reser runt och är ledig.
Bilder från roadtrip och lite därtill:





falafel


vi fick bo hos johan i malmö


rummikub


köpenhamn!




kristiania



såhär glider man i köpenhamn

lund

rinnefors

studentbakning hos julle


sommaridyll


friskolan satte upp musikalen "Cats"

pausfika, gött


sågudden en lördagkväll


RSS 2.0