en produktiv dag

Äntligen är mitt trassel borta. Jag snackar alltså om mitt  sönderblonderade hår. Efter att ha gått från blond till brunett till blond igen har mitt hår blivit något som liknar svinto, törrt, fult och frasigt. Idag åkte lockarna av och jag  känner mig nöjd, liknar lite en pojke från 90-talet, fett!
Under juletider är det alltid fullt hus och igår kom Julia för att delta i spel/filmkväll. Jeopardy i flera omgångar och sedan the reader som avslut.
Dagen har spenderats i stan där klippning, beställning av pass pch ändra ärenden har stått på schemat. Nu är det bara vaccin och ryggsäck kvar så är jag redo för ca fyra månader i asien. Herregud vad jag längtar och herregud vad det ska bli skönt!


.

Trots denna kyla är jag varmare än någonsin. De bästa av alla dagarna under julen måste ju vara juldagen. Man tar allt i sin egen takt, läser, dricker varm choklad, tar en vinterpromenad och gör precis vad man vill tills det är dags att äta med ALLA kusiner hos mormor och morfar. Det blir hemmagjorda köttbullar, smågagging och skvallerhörna vid vuxenbordet. Jag tycker det ska bli kul att träffa alla men det räcker att vara där i några timmar, det krävs en hel del energi och distans till saker och ting för att man ska palla trycket.
Nu sitter jag i soffan men Noa, Joëlle och Nicolas. Jag gråter lite av lycka och för att Sarah Dawn Finer sjunger vackert. God fortsättning.


Här kommer en hord av bilder från gårdagen och denna förmiddag.




GOD JUL I STUGAN

Äntligen Jul! Det är helt otroligt vad jag har blivit pepp på jul de senaste åren. Julklappshysterin har lagt sig, jag blir nöjd bara jag får min årliga tidning i julstrumpan på morgonen, hela familjen är samlad i ett pyntat Hagalund och det är råkallt ute. Precis så som en fin jul ska vara.
I morgon börjar dagen med julfrukost här hemma. Mormor och morfar och Bomma kommer över och tillsammans blir det julskinka och julgröt. Sedan repar jag Mirja och Joëlle inför kyrkspelningen (kl 22.00 i högeruds kyrka). Vid tretiden går vi upp till bomma för julklappsöppning, middag och häng i soffan med glögg. Spelning och sedan äta rester hemma hos oss med ett glas rött. Min julafton, ganska planerad men ändå avslappnad och framför allt, lång!
Idag har de sista klapparna slagits in, vi har pyntat granen till något prideliknande, glittrig sak och julsångerna har gått varma.
Jag önskar er alla en riktigt god jul, en slapp, härlig, chill jul då man känner att livet lever med dig, inte mot dig. Då du njuter av att vara med din familj, trots att det kanske blir gräl, någon i familjen blir överstressad och julskinkan blir bränd. Julen må vara otroligt överskattad men om man lär sig att finna sin egen mening med att fira den så är det sjukt värt. Jag har funnit min mening, kärlek, gemenskap,mat, glögg och musik.




men åh!

Ok detta är lite pinsamt att berätta. Men jag kommer på mig själv att sitta på youtube och kolla på videos där denna otroligt heta man finns med. Inte nog med att han varit med på "The Hills", töntigaste serien i världshistorien (har iofs inte hindrat mig från att kolla på det, ej slaviskt, men the hills-weekend på bakfyllan har ju aldrig skadat), han är ju en sådan där typisk hej-jag-kan-få-av en-tjej-kläderna-med-bara-blicken-kille. Jag går ju på allt! Hela den där bad boy-looken, lite nonchalanta kroppsspråket. GAAH! Visst jag sitter och överdriver lite nu men idag är en sådan dag som jag vill sitta och drömma bort mig i bilder och mina egna tankar. Det kan jag väl få göra, ha? Killen jag pratar om är i alla fall Justin Bobby.





Ok känner att jag måste sitta här och tycka synd om mig själv, känna sig ensam. Det är nästan så att jag tycker lite om känslan. Vi sitter liksom fyra tjejer och säger typ: "a men så när han tar mitt ansikte i hans stora händer och kysser mig" och alla i kör "ååååaaagghhrr, men SLUUUUTA jag bli gaaalen"..  Gött å leve



örebros kommunala musikskola leverar

Jag känner att detta har varit en bra helg. Jag har tagit det väldigt lugnt, jag har gjort något nyttigt och så har jag festat lite lagomt. Eftersom jag och Stina har städvecka nu så har jag gjort Lena fin från topp till tå. vårt kollektiv heter Lena och vi har även en fisk med samma namn. Fisken Lena är inte den mest energiska fisk jag sett i mitt liv, det har hänt otaliga gånger då jag trott att hon varit död, men i själva verket tror jag bara att Lena är en chill person som tagit efter hänget i det rum hon bor i, vardagsrummet. Eller så är hon djupt deprimerad..
Igår åkte jag och Mirja upp till Sonya som hade finbesök från Polen, hennes syster Ylva. Vi drack öl, kollade på nostalgiska videos som freestyler, mm bop och vengaboyz. När klockan började dra sig åkte vi ner till Grünerlökka och tag en liten barrunda innan det var dags för mig och Mirja och äta en stor portion med det vi i ungdomsmunnar kallar fyllekäk. Välehövligt och otroligt gott. Idag ska jag må och gå på julemarked, inga konstigheter i det hele tatt! God 4:e advent folkens!







såhär mysig är jag nu. Julemarked på Blå nästa.

highway to helg

Jag behöver helg! Att få sova ut, göra precis som man vill i två dagar kommer alldeles förträffligt lägligt. Det enda som jag har bestämt mig för att göra är att kolla på film och gå på julmarknad på Blå på söndag, lagomt aktiv helg. Igår shoppade jag loss till mig själv. Det var egentligen meningen att jag skulle köpa julklappar men man måste ju få unna sig lite ibland när man är hårt arbetande.
Idag på jobbet grät hela personalstyrkan på min avdelning. En av barnen ska sluta och det var mer känslosamt än vad jag kunde ana. Man blir fäst vid folket på jobbet, man blir fäst med de man bor med. Vart ska det här sluta?

Efter en god middag med lax, sallad och créme fraiche har jag nu kommit till ro i soffan och jag kommer antagligen inte lyfta mig många gånger innan det blir dags för att gå och lägga sig.

Johanna och Lina har åkt hem till Karlstad och jag saknar dom redan..

Svart tunika, genomskinlig på sidorna, rivigt men ändå sofistikerat.


Råfeminin blus. Ska det vara så ska det.


Svart skjorta. Bra att ha.



Här är mitt och Stinas rum. Fullt med grejer eftersom Mirja bor
 hos oss också för tillfället!



Mirror mirror in my hand, pretend it´s my birthday and send me a man. Kort från NY.

mys

Gött häng. Det är sånt jag driver med om kvällarna. Igår var det mysigaste middagen som mirja och marcus bjöd på eftersom marcus fyller år idag. Det blev treärätters, först ut laxtoast med avocado, rödlök och citron. Till middagen fick vi fylld aubergin med hembakt bröd och till sist någon slags citronpaj med hemmagjord maräng på toppen. Helt sjukt gott. Vin serverades till maten och till kaffet fick alla en stänkare baileys. Marcus vet hur man ska fira föedelsedag han. Hela kollektivet var med och vi koste oss skikkelig tillsammans. Idag kom alla på att vi var hungriga samtidigt så i stället för att laga sju egna middagar fick det bli en gemensam taco-onsdag. Så efter hemmaträning med mirja pch städning har det var häng ute i vardagsrummet där alla ätit sig mätta och belåtna och suttit och pratat tills folk varit tvungna att gå och lägga sig. jag säger då bara det, sätter du en gång in din fot i detta kollektiv, så är det fanimej inte lätt att komma ut.

Läser igenom detta ihopslängda inlägg och inser med ens att det typ bara handlar om mat och kollektiv.. FETT.



förtydligande

Ok. Är det någon som seriöst tror att jag har skaffat mig såhär långt hår? Är det någon som tror att jag faktiskt sminkar mig såhär? Festligt!


FAKE


FAKE


REAL!

OK!!!

Alltså jag fick något sånt där shoppingryck. Jag var bara tvungen att köpa något. Så det fick bli en biljett till MOTHERFUCKING THAILAND MAN!!!!!! Jag och Lina sätter oss på ett flyg den 1:e februari och kommer inte tillbaka förrän det blir sommar och sol här i norr. Alltså det här är så sjukt fett! Jag ska äntligen få komma iväg, åka med min älskade vän Lina och vi ska möta upp våra kollektivsystrar Klara och Linn. För bra för att vara sant! Jag ska bara åka iväg och må av livet så mycket det bara går. Jag tänker i huvudsak tre månader men sedan kan det bli mycket längre om jag vill det, ingen stress. Jag säger som min kära vän Martin sa en gång för länge sedan (20 år var det ja) LIVE LARGE


Tänk att vi ska träffas om inte allt för länge


Lina, det här blir sjukt bra, o ja!!

surprise

Det är kul att överraska! Under helgen skulle min bror ha kalas. Jag bestämde mig för att inte åka hem eftersom jag snart ska hem och stanna över jul. Det var när mamma ringde som jag snabbt förstod att hon gärna hade haft mig hemma och då blev det till att köra en vit lögn för att sedan komma inspringande precis när kalaset skulle till att börja. Jag och Mirja hade åkt större delen av dagen för att ta oss hem och jag kände verkligen att det var värt det. God mat och gött häng med mina nära och kära.
Julbordet i fredags var riktigt kul faktiskt, inga större skandaler, förvånansvärt lugnt faktiskt. Jag koste mig med folket och rödvinsflaskan. Det visade sig när jag kom hem eftersom jag tjänade 50 spänn på att dra Jocke från vardagsrummet till hans rum (?)...

Jag har mått illa hela dagen och är djävulskt trött så det blir ice age maraton och smoothie för mig idag, gött.


mys på hagalund




vårt underbara utbygge.

vinterlandskap



fruset snor



btw, mina hårpiller som jag köpt på hälsokost är rena mirakelkuren. J
Håret växer som ogräs!

Hade!

lussekatter

Bullmamma är nog min grej. Idag har jag och barnen bakat lussekatter, eller rättare sagt, jag har bakat lussekatter och barnen har gjort degklumpar med russin och snor. Typ. Det blev gott. Imorrn ska vi bjuda på allt det goda till deras föräldrar och resten av barnhagen som kommer och lussar för oss.
Efter jobbet har jag och min roomie Jocke styrt stan. Det blev kavelshopping på clas ohlson och en stor schleten tröja för min del. Jocke som är lite mer fashion drog till med en råsnygg kavaj och duntofflor, myzigt.
Imorrn är det dags för julbord på mitt jobb. För er som inte har varit med om något norskt julbord kan jag berätta att det är crazy. Det är årets höjdpunkt och norskarna super värre än finnar, gör bort sig och säger fel saker till fel personer, typ chefen. Det är otroligt underhållande och jag hoppas på att få se en skandal eller två innan jag bestämmer mig för att det blir för mycket för lilla beskedliga mig, och går hem. Jag förväntar mig inget men hoppas ju på att folket släpper lös, då blir det ju inte tråkigt i alla fall.


Min pärla


bad monday

Inte min dag idag. I någon slags dimma har jag masat runt som en vandrande vålnad. Antagligen alldeles för mycket i huvudet och alldeles för lite sömn. Det är så lätt att börja överanalysera, man ska inte börja gräva i varför man inte mår på topp. Lite sömn kan göra den mest överenergiska människan depp. Jag har lärt mig av min kära vän Klara att det oftast inte är mer än sömn och föda som behövs för att man ska må bättre, visst det kan man väl lista ut men man vill gärna tycka lite mer synd om sig själv än vad som behövs. Jag hade bestämt mig för att gå hem, krypa ner i sängen och tycka synd om mig själv men det skets sig ju direkt när man möts av Mirja, Lina, Johanna och Stina som alla ger mig en kram. Efter att ha kollat på dreamgirls och chillat stadigt i soffan mår jag nu mycket bättre, Keith Jarett lugnar ner mig inför en behövlig natts sömn. Veckan är i gång och snart är det helg, svälj.


Linn och Klara, livsnjutarna. Ni saknas systrar


att leva i kollektiv

Det fetaste och bästa som finns är att bo många under samma tak. Antagligen har det med att jag kommer från en stor familj och är van vid mycket folk att göra. Jag har alltid tyckt att det varit skönt att få vara ensam, men efter ett år i kollektivet lorten/näcken trivs jag bäst när man är många. Jag har alltid någon att prata med, mysa med, skratta med och äta med. Vi gör varje stund till det bästa, som idag när vi storstädade hela lägenheten och och efter det lagade middag. Det blev linssoppa och hemmagjort vitlöksbröd, morotsstavar, broccoli, chips och dipp. Vi har legat allihop i vardagsrummet och kollat på tv, pratat om sådant som vi haft på våra hjärtan och bara känt hur fantastiskt det är att leva. Jag tror att min mamma och pappa skulle bli varma i hjärtegropen om de såg hur bra jag faktiskt har det.

Dagens fundering har varit det här med bekräftelse. Jag har hamnat i något stadie i livet som jag inte vet om jag ska säga bu eller bä till. Om man inte tänker på vad andra tycker om vad man gör och säger är ju livet ganska lätt, men så fungerar det inte. Jag har allt jag behöver egentligen men det är kanske någonting i mig som säger: GE MIG EN MAN, eller något i den stilen. Jag letar inte efter the love of my life, om jag sa vara ärlig så har jag kanske gett upp hoppet lite om äkta kärlek. Det är fantastikt att få uppleva kärlek men det kan också göra så fruktansvärt ont och det är nog det som skrämmer mig mest. Det räcker inte att få höra bra saker om själv, snarare tvärtom. När du väl börjat mata fågeln med bröd vill den bara ha mer. Jag äter bröd som en gud för tillfället. Men klaga ska jag inte, det är mina tankar om vad folk ska tycka och mina egna handlingar som skapar oro i kroppen så jag har bara mig själv att skylla och det kan jag leva med.








Johanna var på julbord med sitt jobb igår, resultat: One mans show i vardagsrummet på efterfesten.



våra skor


välbehövlig middag och kalenderöppning. Vi har alla köpt paket som vi drar ur en säck varje dag. Som lilla julafton fast typ hela december, bra grejer.

God andra advent från K Lena

JULIA IS HERE

Utan internet blir det svårt att skriva blogg. Eftersom mitt liv är så fett så vill jag ju så gärna dela med mig av det. Hädanefter ska det bli ändring på ett inlägg i veckan. Håll ut mina (typ 15) ihärdiga läsare!
Det är redan fredag och idag har vi finfrämmat i kollektivet Lena, Julia är här! Så härligt att se henne igen! Så nu blir det matlagning, vinpimpling och njutning av livet på hög nivå!
I kollektivet är det förövrigt julstämning på topp. Vi har kalenderöppning varje dag i form av små paket som alla köpt. Glöggen flödar och julpyntet är inköpt efter en mysig kväll på IKEA i går. Gött å leve, hai!

RSS 2.0