sommaridyll

Det är ändå väldigt skönt att vara hemma. Jag ska vara inte jobba på väldigt väldigt länge och det känns ju helt otroligt bra. Midsommar var en saga i sig, bästa festen på länge. Hela dagen var ett enda långt lyckorus tillsammans med familj och senare vänner. Midsommardagen likaså. Jag solar och badar nere i vika precis så som jag alltid spenderar mina somrar. Jag har passsat lillasyster i dag och tillsammans tog vi vårat pick och pack ner till stranden redan på förmiddagen och har haft en heldag i sol och sjö. Linn, Maya och Fredik kom även dit och tillsammans gick vi hem för att äta gott och umågs. Hemma är där kärlesk finns och här finns det i överflöd. Jag är och kommer alltid vara en familjemänniska och trivs med många runt omkring mig. Alldeles nyss kom mamma, pappa och Christophe hem efter tur till Eskilstuna (dit mamma och pappa ska flytta i höst, stannar i ett år!) och jag blir glad i hela kroppen när hela familjen är samlad. Noa har varit helt underbar i dag, inga tårar förrän jag la henne och det var för att hon slog i huvudet. Då kröp hon bara närmre mig och la sin hand på mitt bröst, jag somnade som en stock.
På onsdag drar jag till Borlänge óch festar loss till bra musik, vänner och en hel drös andra människor som är där av samma anledning, to live large. Fett är det bästa ordet att bruka till sådana tillfällen.
I morrn blir det cykeltur tillsammans med Joëlle till stan för att inhandla nödvädiga saker för festival och fika med vännerna. Solen lyser och jag kan inget annat än att vara lycklig en kväll som denna.


hagalund

Jag sitter ensam i en säng, i ett eget rum. Mamma har gjort i ordnig ett litet, alldeles eget space här hemma på hagalund. Jag kommer sova själv i natt. Jag kommer inte höra smackningar och hostningar från Hägglund, inga slag i sidan av Carlstedt som vill ha mer space och inga snarkningar från Järnesund. Jag borde ju verkligen inte klaga, och det gör jag inte heller, men det känns nästan lite ensamt. Det är alltid lika skönt att komma hem till landet där luften luktar sommar och tystnaden lugnar ner mig. Jag älskar att komma hem till föräldrar, syskon och husdjur som ger mig värmande kramar och pussar. Jag är så fylld av kärlek just nu, en helt otrolig känsla. Varför känner jag mig lite ensam? Eller kanske inte direkt ensam men det är det närmaste ordet för att beskriva min känsla just nu. Det är alltid jobbigt med nya saker, alltid jobbigt att säga hejdå till epoker i livet. Men jag är egentligen väldigt lycklig, för jag är idag mer medveten än någonsin att jag hr precis de personen i mitt liv som jag behöver för att må bra.
I morrn är det midsommar och det gläder mig att få ta en morgonpromenad med syster och plocka blommor till en krans. Äta silltårta med mor och farföräldar, träffa släkt och bekanta på hembygdsgården med små grodorna spelandes av lokala begåvningar. Dansa natten lång och dricka öl med vänner. Är inte livet fantastiskt så säg?

Björn Ståbi – Gärdebylåten



kärleksförklaring

Det är mycket i kollektivet Lorten/Näcken. Flyttlådor som ska packas fulla med dret, tårar av alla de slag, kärleksförklaringar som känns.
Jag är så glad och tacksam för den här tiden tillsammans med er, Linn, Klara och Lina.

Lina, jag kan inte förstå att vi bara känt varandra i 10 månader. Från första stund förstod jag att det skulle klicka mellan oss två. Lina är den nörden som jag skulle vilja vara lite mer. Hon älskar att mecka med datorn, samla på lp´s och drägla över skäggiga män. Om något händigt ska bli gjort här i lägenheten så är det oftast jag och Lina som tar tag i lampbyte, igenproppat avlopp eller vad det nu kan vara. Du är en så fin människa Lina och du gör mig så glad. Dina breakemoves, glädjetjut (jag tänker på det du drar till innan du slänger dig i sängen) och fräsiga kommentarer får den bittraste människan att dra på smilbanden. Med ditt lite pojkaktiga humör, inte värre långsynt, oerhört nördig och "äh-det-löser sig-jargongen", har du charmat mig in i hjärtegropen. Du är och förblir en mycket fin och viktig vän och det är jag så himla glad och tacksam för.










Bert And Herman Hunters – Älskade ängel

http://www.youtube.com/watch?v=BFaT69CyyKU


Klara, du är en av de viktigaste personerna i mitt liv. Du är en person som inte går förbi obemärkt, på något sätt. En stark personlighet som lyser
 av positiv energi, livsglädje och ett lugn. Hur många gånger har inte du pratat vett i mig Klara? Hur många gånger har inte du sagt att jag är fin som jag är, lyssnat på mina innersta tankar och hjälpt mig att sålla ut det onödiga som snurrar runt i mitt huvud. Ditt skratt som tränger genom både väggar (och trumhinnor), ditt stora leende som gör mig varm, dina dansmoves framför spegeln i vardagsrummet och din kärleksfulla kramar. Jag har sagt det någon gång till dig förut, du ger oss så mycket. Du ger så mycket kärlek till de som du har närmast och det känns så otroligt tryggt att ha dig som vän. Tack för allt du dagligen ger mig. Tillsammans kan vi rädda världen Klara.









Al Green – Let's Stay Together

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home


Linn, du är mer lik mig än någon av mina syskon är. Jag kan av en blick se direkt vad du tänker, vilket humör du är på och vad du EGENTLIGEN vill (typ du vill låna lite fil men frågar vad jag ska äta till frukost). Sju år tillbaka i tiden kände inte jag dig och det är svårt för mig att förstå. Vi har blivit så nära, om jag skulle gått i tredje klass hade jag kallat dig för bästis, vi hade delat kompishalsband och viskat hemlisar. Du är den bättre halvan av oss två, lite smartare lite snyggare och lite roligare. Vi har skrattat så vi kiknat tillsammans och du får mig att skratta varje dag. Du tar min hand och stryker mig på kinden när jag blir orolig om nätterna uppe på loftet. Du söker tröst och trygghet hos mig när du känner dig nere, vi tar hand om varandra som en bror tar hand om sin syster. Sluta aldrig vara den Linn jag känner, den jag älskar. Hoppar du så hoppar jag, det vet du vid det här laget va?  









Edward Maya Featuring Vika Jigulina – Stereo Love - Original

Sofia Karlsson – Smält Mig Till Glöd




Tjejer, där här är bara början på något nytt, något stort. Vänskap livet ut och lite till var min tanke, är ni med mig? Klart som helvete ni är med mig. Boken är fortfarande öppen, det är bara ett kapitel som avslutats. Kollektivet lorten/näcken har kanske inte gett mig det största och lyxigaste boendet jag levt i men det har gett mig så mycket kärlek, erfarenhet och frihet som jag tar med mig ut i stora vida världen. Jag har aldrig varit så trött som jag varit denna tiden, men jag har heller aldrig känt mig såhär lycklig. Jag har växt otroligt mycket som människa (vill jag i alla fall tro) och minnena härifrån tar jag med mig, bär varsamt i mitt hjärta. Tack för allt. Jag älskar er, till stjärnorna och tillbaka.



Den här låten är till kollektivet, texten är inte till människorna som ännu bor där, utan till själva kollektivet.
http://www.youtube.com/watch?v=Da31ut3cdWk

och till sist:

Lee Fields & The Expressions – Ladies

Kärlek till er från Monica Geller, Mamma, Ballen men framför allt Céline


godnatt

Vilken kväll! Känslor hit och dit. Det känns i hela hjärtegropen att jag och Linn ska flytta på torsdag. Jag har känt mig lite nere och ingen större lust på någonting. Jag har gjort min sista dag på jobbet. Det firas med ett glas vin medan de andra ligger i sängen och sussar gott. Å vad jag tycker om er. Det kommer ett längre inlägg i morrn. Det har börjats skriva på det men klockan närmar sig småtimmarna och jag ska ta vara på morgondagen ute på bygdöy med en filt och i-poden, så det blir att publicera i morgon. Jag är tacksam för livet och den kärlek som strålar från olika håll. Tack för det.

Lillebjørn Nilsen – God Natt Oslo


Edward Sharpe & The Magnetic Zeros – Home

PUSS.

vackra minnen

Klump i magen. Jag tycker det känns jobbigt att lämna Lina och Klara, lämna oslo. Jobbar min sista dag i morrn, det känns fett. Orkar inte skriva för jag har lågt blodsocker och känner mig sjukt irriterad. Bilder kommer i stället.


ny stass.


mild.


assymetriskt


skulle prompt bada även fast det var mulet och kallt. Hon ville väl flasha sin nya bikini.  


Storstäd. Slängde skiten i sopsäckarna. närrå.


tårtbakning till magnus som fyllde 25.


Födelsedagskort.



Lugga. Blinget. Så rätt.


Lycka


Drita.


läppa ä mä klara.


Hon är rivigare än vad hon ser ut.


Mycket som sker.


flyttfåglarna.


Simning.


Töckedära modern dans eller nöe.


Gött mä.


Jag idag.


bröllopsfeber

Kommer inte i håg senast jag hade sovmorgon här i Oslo. Jag är först upp av truppen, förutom Linn som jobbar idag och sitter med datorn i knäet och tv:n i bakgrunden där bröllopsfrirandet redan börjat. Funderar på om man ska spendera dagen framför tv:n och kolla på Daniel (fail att jag råkade skriva david först) och Viktorias bröllop eller om man ska ta tag i sitt liv. Nej, en promenad innan frukost, sen brunch i vardagsrummet OCH bröllopet gående i bakgrunden hela dagen. Så får det bli.

En riktig fredagkväll spenderades hemma i går med familjen och Agnes. Tacos, girly girly talk och Thelma & Louise. En perfekt kväll min sista fredag som boende på slåmotgangen 6. I dag river vi kanske till det och orkar ta oss ut på byn, men inga måsten, här gor vi vad som faller oss in och det kan ju bli nästan vad som helst!



Coola brudar.


Brad Pitt kanske är lite överskattad ändå? SKÖJJA!!!!!


jag flyttar hem nästa vecka

Jag flyttar hem nästa vecka. Det måste upprepas inom mig för att jag faktiskt ska fatta. Jag kommer inte längre dela säng (läs loft med 15 år gamla madrasser) med en vän. Jag kommer inte ha skafferi i en stor plastlåda. Jag kommer inte dela garderob med FYRA andra tjejer. Jag kommer inte sitta i vardagsrummet,trängas och prata om allt varje kväll med sköna sambos. Jag kommer inte göra mina behov med öppen dörr samtidigt som en duschar, den andre borstar tänderna och den tredje gör sällskap för att inte känna sig ensam ute i vårt enda allrum. Jag trodde inte att jag skulle sakna detta livet så mycket, jag menar vi har ju bott ganska provisoriskt ändå. Men ju närmre hemresa man kommer desto mer känns det. Oj vad jag har lärt mig mycket av det här. Detta är ett minne för livet, det är ju detta jag kommer berätta för mina barnbarn när de vill höra om mormors galna ungdom. Fantastiskt roligt, jobbigt och underbart har det bannemej varit.

Veckan har sprungit iväg som vanligt. Jag har chillat på jobbet, dansat på klubb tirsdag, hängt i slottsparken, ätit sushi två gånger, varit ute på bygdöy, brottats med mange, dängt mange, umgåtts med Johanna, storstädat lägenheten tillsammans med resten av gänget. En ganska produktiv vecka trots allt. Jag ser framemot min sista helg här, jag ska göra det jag verkligen känner för och jag är öppen för de flesta förslag, tolka mig inte fel (eller så gör du det). 


Jag kommer umgås mycket med mina systrar i sommar och det känns fett!

 

arvikahelg

Oj vad det har firats denna helg! Ett hejdundrande 70-års kalas och studentskivor har jag hunnit med. Riktigt trevligt må jag säga.


bäst.


fina bella med flera.


Finally.


friskolebarna.


fina mirjor.


Hemvändar helg.


åke flak.


Riskfyllt att gå på dagis, tryggt att vara med syster.


halv familj.


påväg till mirjas studentskiva.


schnygge.


Fet tårta.


Nicolas underhåller. Succé


Bryggan


Dagen efter, radio boom och fredrik gjorde mig sällskap. Eller tvärtom.


Mild.


Studentskiva hos Mirja.


Cozy.


70-års kalas hos världens vackraste farmor.


Familjen underhöll.


det svänger


värst av alla på dansgolvet

Sista kvällen blev det bryggan igen med hela tjejhögen. Det bjöds på dans och drama i vanlig ordning. En väldigt lyckad helg. Jag känner väl allmänt att det kommer bli intressant att spendera sommaren i hemstaden. Vad kommer inte hända i arvika i sommar? Det är frågan.


En dag hemma.

I dag spydde jag på väg till jobbet. Ett illamående som började i går slutade i en liten pizza på asfalten i morse. Så i dag har jag bara varit hemma och slappat. Helt sjukt trött och seg men endast två dagar på jobb och sedan hem till studentfirande och 70-års kalas.
Studenten förra året var en mycket blandad upplevelse känslomässigt. Jag var inte lycklig under min student. Jag njöt inte av att ta studenten. Visst jag hade kul men jag släppte inte loss, jag kände mig inte så där gråtfärdigt lycklig och fri som jag föreställt mig att det skulle kännas. När jag sprang ut i rasthallen på solbergaskolan, såg familj och vänner så var jag mest tom. Jag hade så mycket annat runt omkring som gjorde att jag inte njöt i fulla drag. Det livet som jag levde då är som bortblåst och jag kan inte förstå att det bara var ett år sedan det såg ut som det gjorde, men jag kan samtidigt inte förstå att det redan gått ett år sedan jag stod med mössan på huvudet och betygena i handen. Hjälp jag börjar bli gammal.

Agnes sitter hemma hos mig nu. Vi har pratat i massor och kör nu vännermaraton. Jag är så glad att jag har min barndomsvän här i Oslo så att jag får träffa henne oftare. A+C, remember Agnes?



Balen var en höjdpunkt under studenten. Här står jag och Maya utanför timmy´s med nedlortade klänningar och mätta efter en varsin hamburgare (som om trerätters inte skulle räcka). Vi hade en bra kväll då.



Saknar mitt slitna blonda hår. Saknar min Maya (som jag får träffa alldeles snart!)

give me some loving

Jag min mamma och syster Joëlle har haft det helt fantastiskt i helgen. Vi började helgen med att ta med picknick till st hans haugen parken. Jag tänkte att det skulle vara lite lugnt där, men när vi kommit upp på högsta toppen (där man har utsikt över oslofjorden) såg vi detta hav av människor. Festivalkänsla på hög nivå, snygga dudes.  





I går åkte vi ut på en ö och solade och badade. Helt otroligt väder här i Oslo denna helg!








Uppklädda för tapasbar och konsert.





Konserten var härlig! Jag blev så inspirerad av att dra i gång med mitt spelande och låtskrivande igen. Jag kollade lika mycket på Jamies otroligt störande och snygga brud som på Jamie själv. Tänk att få vara skitsnygg, ha världens bästa man, få åka runt på turnéer, hänga backstage och vara allmänt lyckligt lottad. Jag är avis. Jag är kär i Jamie.

Efter en perfekt helg är jag nu redo för tre dagars jobb och sedan tre dagars festande och studentfirande i Arvika. Fett!

true colors-ane brun

Jag känner mycket. Har alltid gjort och kommer alltid göra. Jag känner med andra, påverkas otroligt lätt av andra. Man blir ledsen när en nära är ledsen, man vill hjälpa när en vän inte mår bra. Man ska inte ta någon förgivet och man ska få nära att känna sig älskade. Det är så otroligt viktigt. Jag blev påmind av en av mina närmaste för en tid sedan, att det i bland inte räcker att älska, det måste visas, kärlek måste underhållas. Vattna hjärtat med ärlig kärlek och tacksamhet så det inte torkar ut. 
 Utan er lever jag inte, utan er kärlek till mig så finns jag inte.

Dagarna i Oslo är långa, innehållsrika och värdefulla för mitt välmående. I och med att jag alltid slutar tidigt så hinner jag hitta på saker i sommarvärmen. I dag har jag varit ute på långöya tillsammans med Agnes och Felicia. Det blåste och det blev molnigt men vi hade det mysigt ändå ute på en klippa. Vi sjöng, pratade och åt våran matsäck tillsammans.

Lite bilder från maj månad:


härligt häng med min vän.



Kära.


Ute på rackartyg.


Intim dans.


Metalarmen


Familj.


Let´s do it like they do it on discovery channel.


Norskarnas favvodag.


En trevlig tillställning.


Till havs.


njuter.


Mild tuffing.


Vilket häng, vilken dag!


Solen försvann, men inte mina vänner.


Bara sådär rätt upp och ner en måndagseftermiddag.

RSS 2.0