vad hander moder jord?

Jag har inte tillrackligt med varma klader med mig. Det trodde jag aldrig jag skulle behova skriva eller saga men det ar precis sa det ar just nu. Vadret i hela sydostasien verkar tydligen vara ur balans. Just denna tid ska det vara som varmast har, och det har det verkligen varit, vi har svettats litervis per dag och ojat oss over hur varmt det det varit. Men de senaste dagarna har varit annorlunda, langarmat och tights i stallet for hotpants och linne. Idag regnar det ocksa till raga pa allt. Enligt vanner som ar nere i sodra thailand ar det som att vara dar i monsunperioder, konstigt. Enligt vaderprognoserna ska det bli varmt igen om nagra dagar, jag hoppas det for annars far jag ga och kopa ulltrojor och sockar, tradigt.
Min och Linas plan idag var att an en gang hyra moppe och styra smavagarna utanfor luang prabang men i stallet blir det kortspel, internet och smyckesverkstad. Det gar val egentligen ingen nod pa oss men det ar lite sorgligt att se hur snabbt man bleknar nar man inte far sol pa sig.
Jag ber till moder jord att vanta med monsunregn och kalla vindar, kanske hon hor mina boner?




Vart guesthouse ar ett familjeagt hostel, ett lugnt stalle dar man knappt marker att det bor andra i vaggen bredvid, tills igar. Jag hor nagot som braker utanfor, det later finskt. Jag kikar ut genom fonstret och alla mina fordomar om finnar forstarks betydligt. En man i 45 ars aldern med blonderat backslick uppenbarar sig, hans ansikte ar rodsprangt och det luktar vodka lang vag, han har tribaltatueringar och ring i ena orat. Vi pratar lite med dem under dagen och de ar ganska trevliga, kanske det beror pa alkoholen, kanske inte. Nar vi pa kvallen sitter i vart rum hor vi hur nagon forsoker ta sig upp for trappen, det ar saklart finnen som med hjalp av en annan (lika full) finne, modosamt, tar sig upp med vingliga steg. Vi hor glas som krossas, arga agare som skaller pa bortkommen finne som ska duscha mitt i natten, och vips sa hor vi hur han star utanfor var dorr och knackar med sin (lite for langa och antagligen skitiga) nagel, killen vill chilla med svenskorna. Jag och Lina ligger dubbelvikta i sangen for att kvava vart skrattanfall. FINNARNA IS IN THE HOUSE! jag citerar finnen: Softa lite!

http://www.youtube.com/watch?v=zHgyizquRmM

sabai dee!

Constant waterfall. Jag och Lina gor aktiviter sa det star harliga till. Igar hyrde vi cyklar och strosade omkring runt centrum, vi besokte aven en marknad som hade fula klader och luktade konstigt. Jag hann med vaxning pa benen, inte sa lyckat eftersom jag fortfarande ar halvluden men vad gor det?
Idag pimpade vi upp oss och gick over till moped. Jag fick kora och var som ett barn pa julafton! Herregud vad kul det ar! Jag slog mitt rekord i hur fort man kan kora ocksa MEN (mamma och pappa) jag korde ju saklart ansvarsfullt. Vi akte till ett vattenfall som var hur vackert som helst. Bjornar fick vi ocksa se. Efter en lang fard ute pa asfalten och fried rice sa blev vi trotta och gick hem for att varma oss under tacket. Jag somnade saklart, det har hant nagot med oss sedan vi kom hit, det ar som att vi inte far nog av att sova och ata, det ar fett!
Det ar valdigt kallt har, nagot som ar valdigt ovanligt vid den har arstiden. Moder jord ar inte stabil. Det har varit regn och kyla i hela sydostasien och inte sa langt ifran oss var det en jordbavning for nagra dagar sedan. Men jag och Lina har det bra, vi gor det vi vill och lyssnar pa kultiration skivan tio ganger om dagen.

Bilder fran gardagen och idag;

varldens godaste kyckling kebab med hemmagjorda saser och pommes frites.

fin






cheesy


vi klattrade upp till toppen av vattenfallet. maktigt.

luang prabang

Antligen kan ajg ladda upp lte bilder! Jag och lina har haft softaste dagen pa lange. Vi kan det dar med att chilla. Chess, fruitshakes, fried rice, fotmassage (30 spann) och strosning i det otroligt vackra luang prabang. Vi shoppar vackert hantverk och ska snart ga pa bio. Livet kunde inte vara mindre komplicerat just nu.
har kommer lite bilder fran det nya sim-kortet, lite fran bangkok och harifran.
Nagon dag nar vi orkar sa blir det en tur till en lokal by och vattenfall, men vi far inte slita ut oss i onodan sa nu gar vi och ater och driceker en drink till filmen. See ya, don't wanna be ya!


herman the greman och lina


battur pa en flod i bangkok. jag och ryan, skon kanadensare




vi hamnade pa en orikdefarm. Killarna hoppade av fortjusning




fran


en hederlig backpacker


hejda thailand, hej laos





nam khan river



pavag till mysig restaurang


smarttjej_90


smartaretjej_90 (hon vann)



en lite ledsen dag idag

Flera hejda pa en dag. Mia och Christina akte idag till Malaysia. Mia aker hem till Norge om 10 dagar och bestamde sig for att folja med Christina (norsk tjej som vi rest tillsammans med i tva veckor) ner till Malaysia for att sedan ta flyg hem darifran. Vi har haft det valdigt bra tillsammans och pa kort tid har vi blivit goda vanner.
Vi kommer sakna Mias ugly face och hennes otroliga formaga att fa alla i hennes omgivning att skratta. Jag och Lina kanner oss lite ensamma och det kommer bli en helt annan resa utan norskarna.
Aven en kille fran Australien som vi traffade i Kambodja akte idag men forhoppningsvis kommer vi traffa honom i Laos.
Jag och Lina har spenderat dagen med att gora ingenting. Vi tog oss i kragen forut och kopte biljetter till chiang mai (ska sedan vidare till Laos) och sande hem massa shopping med posten, 9,2 kg tillsammans. Nar vi satt och at middag pa en vegetarisk restaurang pa en liten gata bortanfor den varsta turistsvarmen far vi helt plotsligt syn pa the german Dave (som vi ocksa traffade i kambodja)! Vi visste att han skulle komma till bangkok men att har kommer forbigaende just pa den gatan samtidigt som vi pratar med honom var coolt. Odet kara vanner, odet.
Ikvall kommer bli en lugn kvall, kanske en ol tillsammans med var tyska van men annars ska vi ta det lugnt efter flera hektiska dagar i Bangkok. Eventuellt ping pong show (skojja).
Det har shoppats, vi har varit pa matfestival (basta pahittet ever) och sa har det shoppats lite till. Efter nagra dagar har kan jag saga att jag gillar Bangkok.

.
Har tyvarr ingen riktig bild pa Mias riktiga ugly face. Nar du val har sett den forstar du vad jag menar med ugly face.


Vi savner deg allrede Dj Mofasa!




ar det inte det ena...

...så ar det tydligen det andra. Bajsproblemen har blivit for vissa av oss, jag kanner mig mycket mer stabil på en fronten. Daremot upptackte jag ett annat problem i morse. I veckor har jag gått runt och kliat mig i huvudet, det har kliat något så in i helvete men jag har tankt att det varit mygg som det finns en och annan har i asien. Nar jag i morse satt och kliade mig kande jag nagot som krøp i håret. Ja, jag har fått løss. Det ar inte en eller två små javlar som kryper runt, hela javla huvuet ar fyllt med stora ackliga kryp, till och med damerna inne på apoteket blev imponerade. I stallet for att gå runt och tro att jag blivit galen før att jag kliar mig så mycket sa har jag i stallet haft en lusfarm uppe i håret. Nu sitter jag med en monsterkur på hotellet, airconditionen på rummet står på kallaste før att det som eventuellt lever i våra klader ska dø och jag sitter och raknar timmar så att jag kan få kamma ut allt døtt som ligger och har sin sista långa vila i mitt hår. USCH VAD ACKLIGT! Bla, jag kliar mig frenetiskt och ryser åt mig sjalv lite då och då, vidriga små ackliga friåkare, ni ska dø, ni ska få ångra att ni gratisbodde hos Céline van Baalen.
Jaja, nu ar vi i alla fall i Bangkok. Efter en dag i buss kom vi fram till storstaden som aldrig sover. I går spenderades dagen på MBK som ær ett asstort køpcenter. 7 våningar fullsmockat med allt du vill ha i fake och annat shit. ag køpte mig ett par "nudie"jeans før 800 bath (160 kr) och lite annat smått och gott. På kvællen hængde vi på kahosam road och dær shoppades det lite till. Ær du shoppa hollic så ska du inte åka till Bangkok, det sæger jag bara. Halva nøjet ær ju att pruta, alla har blivit mycket bættre eftersom vi hænger med den stenhårdaste prutarn jag någonsin træffat, Christina från Oslo. Hon har varit med oss i mer æn en vecka och ska hænga med oss tills Mia och hon drar vidare sødeut før att sedan åka hem. Jag och Lina drar oss norrøver och møter upp Klara och Linn i Laos, det ska bli så sjukt fett men jag kommer sakna mina hærliga norskar.



koh rong

Leva livet pa oar! Det sager jag bara. Moder jord ar arg och brakar med oss men det har inte markts av nagonting trots att vi varit ute pa en o. Vi har spenderat 5 natter pa koh rong som ar sa sjukt fint. Det ar massa vit strand, massa djungel och massa harlig stamning. Vi har traffat manga harliga folk och jag har satt mina fotter pa den vackraste strand jag nagonsin sett. Tank dig 7 km lang kritvit strand men turkost hav, sadar lojligt vackert sa man tror man har kommit till himlen typ.
Egentligen skulle jag och Lina dra varan kos till Vietnam eftersom vi ar ganska nara nu men i stallet aker vi matsatt vag tillbaka till bangkok for nagra sista dagar med Mia och Christina som vi traffat pa koh ru for att sedan saga hejda och dra oss upp till Laos. Sa nagra dagar framover blir det shopping och fest i crazy storstad, snabba vaxlingar pa denna resan kan jag lova. Vi ska mota upp lite folk pa koh sam road som vi hangt med pa on sa det blir fett kul!

Som vanligt ar det problem med att lagga upp bilder, det suger.. Jag har fatt virus pa mitt minneskort tror jag, kan man fa det? ja ja jag lovar att forsoka lagga upp snart igen.

Ta hand om er allihopa!

sololja funkar

En av de forsta dagarna i thailand fragade vi en tjej hur man blir sa brun som hon var, svaret var sololja. Eftersom vi inte kant oss riktigt redo for det sa har vi inte vagat anvanda det, tills nu. Oj oj oj rodspattorna kommer gaende sager jag bara. Dagen har spenderats pa beachen har i Sihanoukville. Stallet ar inte riktigt som vi trodde att det skulle vara, mycket mer party sa i morgon drar vi ut pa en o och bor i bungalows, det finns inte internet dar sa det blir lite isolerat men enligt bilderna ar det sjukt vackert och chill.

Livet ar fett forutom att jag och Mia blev matforgiftade (satt 12 timmar pa en buss med diarre och ingen toalett tillganglig) men idag mar magen battre.

Vi hors om ett tag nar jag kan sitta vid datorn igen, nu blir det bara njutning pa en ode strand med mina musketorer.

Peace!


Pai, fint!




vi var vid ett vattenfall



hang


jag och lassen, ett av manga orginal vi traffat. Denna man masserar tydligen kandisar i NY. Frant.




angkor wat


smiley










KAMBODJA

Nytt land! Efter en jakla massa timmar pa buss och i bil sa ar vi antligen i Kambodja. Vi ar inte riktigt framme dar vi vill vara an men efter en nattbuss i morrn sa far vi antligen se havet igen. Var tur borjade med tre timmars buss fran Pai till Chiang mai (helvetetsvagen dar Mia blev aksjuk). Sedan 10 h i buss till Bangkok. Vantade dar i tva timmar tidigt pa morgonen och tog sedan en 4 h tur till gransen dar vi fyllde i formular och stod i ko for glatta livet. De 3 sista timmarna spenderades i en taxi med en tutglad kambodjan och en sovande japan. Vi ar slitna och trotta och ar glada over att fa sova i en varsin bekvam sang i natt innan vi an en gang ska ta nattbuss.
Just nu befinner vi oss i staden Siem reap som ar fullsmackat med massa stora hotell och flashiga affarer, i alla fall det jag har sett. Inget stalle dar jag vill hanga men landsbygden innan vi kom fram till stan var vacker. Pengarna har ar helt crazy, jag har for tillfallet 1 339 000 miljoner khmer, sager mig inte alls mycket an sa lange och plus det sa star alla priser har i dollar sa jag har ingen koll, det enda jag vet ar att det ar VALDIGT billigt har, fett.

Jag kan tyvarr inte lagga upp bilder idag heller, det suger for jag har sa mycket fint att visa men jag lovar att jag ska lagga upp massa nar jag finner nagon mer hi-tech dator.

Imorgon ska vi ta en tur till Sihanouk Ville som ligger nere i soder, tillbaka till stranden!!!!

(detta inlagg ar skrivet i gar, idag tar vi nattbussen och i morgon far vi se havet) YES!

RSS 2.0